Dataetisk review

Få en rapport, der indeholder en grundig gennemgang af jeres websites og sociale medier for dataetiske problemstillinger. Rapporten lister og forklarer en række etiske og mulige juridiske problemer/udfordringer i jeres håndtering af kundedata på jeres websites og sociale medie profiler.

Et dataetisk review kan – efter aftale – gennemgå følgende områder:

 • Datakontrol
 • Datalagring
 • Videregivelse af data til tredjepart
 • Underleverandører
 • Sociale medier profiler – indhold og adfærd
 • Kendskab til og beskyttelse af kunder/brugere
 • Privatslivspolitik
 • Ekstern kommunikation
 • Særligt om børn

Udover at gennemgå de datetiske problemstillinger, vil vi anbefale konkrete løsningsmodeller og alternative værktøjer.

Der vil være behov for at interviews med de ansvarlige i virksomheden/organisationen indenfor: Markedsføring, jura, HR, kommunikation og sociale medier, forretningsudvikling, IT og evt direktionssekretariat.

Det skal understreges, det på ingen måde handler om at lade være med at bruge data og sociale medier, men om at gøre det strategisk smart for virksomheden/organisationen selv.

Ønsker du at høre mere eller få en reference, så kontakt  Pernille Tranberg 22 66 99 32

Kundeanalyse

Et er hvad lovgivningen kræver af din virksomhed eller organisation. Noget andet er, hvad jeres kunder egentlig vil finde sig i. Faktisk kan I gå ret langt med brug af data, hvis I gør det rigtigt. Men hvis jeres kunder oplever, at I overtræder deres creepiness-grænse, sætter I alt for meget på spil.

Få en rapport, der samler eksisterende undersøgelser om, hvordan jeres kunder i ind- og udland føler og handler omkring deres data i din branche. Vi udvikler ligeledes en spørgeramme til en eventuel ny undersøgelse og udfører den i samarbejde med et analysebureau.

Dataetisk strategi & kundedataløfte

I første omgang afholdes en workshop indeholdende et oplæg om tendenser og best cases indenfor dataetik, eksempler på kundedataløfter samt fokus på de konkrete dataetiske områder, der berører netop jeres virksomhed.

Derefter er der to muligheder. I arbejder selv videre med de dataetiske retningslinjer og har en telefonlinje til os. Eller vi  dykker vi ned i jeres eksisterende måde at håndtere persondata på og leverer en rapport over jeres udfordringer og muligheder og et udkast til et kundedataløfte til jeres virksomhed.

Dette vil så blive diskuteret i en ny workshop. Når kundedataløftet er klart, skal det integrerest i virksomhedens privatlivspolitik, og endelig er der spørgsmålet om at kommunikere jeres indsats.

Etisk tjek før en investering

Er du investor og har planer om at sætte penge i en virksomhed – fx en app eller et website – som arbejder med persondata, er det en god ide at få et etisk tjek og en risikovurdering af forretningsmodellen, der bygger på data, inden du putter penge i dem. Lever iværksætterne ikke op til de etiske og forretningsmæssige kriterier, du har for dine investeringer, kan det skade dit omdømme og koste dyrt på længere sigt. Vi kan vha dybdeinterviews med iværksætterne og deres udviklere samt grundig research omkring etisk og uetisk brug af persondata sikre dig:

 • et overblik over mulige dataetiske problemstillinger og  i din investering
 • en risikovurdering af forretningsmodellen, der bygger på data
 • en liste over løsningsmuligheder, der sikrer en etisk behandling af data og en langsigtet forretningsmodel

Afhængig af ønskerne til det etiske tjek udføres det i samarbejde med Steen Digital.

Hvorfor er dataetik en god forretning:

Fordi jeres kunder er utrygge og bekymrede og er begyndt at handle på den bekymring med adblockers og falske data. Respekt for privatliv og individets ret til at kontrollere egne data bliver et af fremtidens vigtigste konkurrenceparametre.

Dine data er dine kunders. Og dine kunder bliver stadig mere bevidste om, at ‘gratis’ services ofte leveres på bekostning af deres privatliv. Især unge og digitalt kompetente ser deres persondata som noget stadig mere værdifuldt, som de kan bruge til at handle med for at få bedre produkter og services.

Hvis en virksomhed samarbejder med sine kunder omkring deres persondata og giver dem kontrol over dem, vil virksomheden opleve øget digital tillid og større villighed fra kunderne til at dele opdaterede data med virksomheden.

Er din virksomhed klar til en fremtid, hvor det er dine kunder, der har magten over deres egne data?

For få årtier siden var det at være en grøn virksomhed noget ganske nyt. I dag er det en integreret del af virskomhedens samfundsansvar. Så bliver det også med privacy og dataetik: Virksomheder med dataetiske forretningsmodeller og infrastruktur vil differentiere sig fra deres konkurrenter.

Vi hjælper dig med at gøre privacy og dataetik til et konkurrenceparameter. Hvordan?

 • Find dine (potentielle) kunders creepiness grænse og forstå deres ønsker omkring egne data
 • Udarbejd en strategi for, hvordan du behandler data i samarbejde med dine kunder
 • Lav et kundedataløfte og lev op til det, du lover

Dataetik er mere end overholdelse af datalovgivningen. Det er at lytte til og samarbejde med dine kunder; hvor langt vil de gå? Hvor er deres creepiness-grænse? Hvordan vil du selv have, at dine børns persondata behandles?