Pernille Tranberg
Grundlægger af DataEthics Consulting

Pernille Tranberg er uafhængig rådgiver i dataetik for virksomheder, myndigheder og organisationer. Hun holder foredrag om dataetik baseret på bogen DataEtik – den nye konkurrencefordel. Desuden holder hun foredrag for individer om hvordan de beskytter deres data.

I DataEthics Consulting rådgiver Pernille Tranberg virksomheder i at behandle persondata på en etiske forsvarlig måde, dvs med at udvikle dataetiske strategier, dataetiske reviews og dataetisk kommunikation. DataEthics Consulting er en del af Tranbergs anden virksomhed Digital Identitet. Hun optræder jævnligt i pressen- se denne nogenlunde opdaterede liste.

Tranberg er medgrundlægger af den europæiske tænkehandletank DataEthics.eu med en række eksperter inden for tech, privacy og dataetik og er bestyrelsesmedlem i den London-baserede velgørenhedsorganisation CitizenTrust. Hun har udviklet privacykompasset.dk for Erhvervsstyrelsen for at hjælpe danske virksomheder med at gøre privacy til et konkurrenceparameter.

Hun har skrevet syv bøger; den seneste DATA ETIK – den nye konkurrencefordel med Gry Hasselbalch, som udkom på dansk  i september 2016 og engelsk i oktober 2016. Før den udgav hun med Steffan Heuer ‘Fake It’ (2012, Peoples Press) om big data og digitalt selvforsvar. Den udkom på fire sprog og var på bestsellerlisten i Danmark og Tyskland (og udkom i tre tyske oplag). Hun har medforfatter på hæftet License2share.dk, en guide til teenagere om at beskytte og optimere den digitale identitet sammen med Marianne Steen. Den er støttet af Lærerstandens Brandforsikring.

Hun er en internationalt anerkendt taler og siden ‘Fake It’ udkom – et år før Snowdens afsløringer – har hun talt på TEDxOXFORD (se video) i 2012, South By South West in 2013, for den hollandske storbank ING i 2014, i Warshawa over flere gange for Save The Children netværket i 2015, for MyData i Helsinki i september 2016 om den dataetiske virksomhed (se video), Mobile World Congress i Barcelona 2017 (se video) og MyData i Tallinn 2017 (se video).

Hendes tidligere jobs: Tech og undersøgende journalist Politiken (1996-2005), chefredaktør TÆNK (2005-2009). Redaktionel udviklingshcef Berlingske Media (2009-2013), journalistisk fellow SDU (2013-2014) og specialkonsulent i Erhvervsstyrelsen (2014-2015) .

Hun har en Master i journalistik fra Columbia University New York (1995), en BA fra Journalisthøjskolen i Århus (1994), og er akademiøkonom fra Niels Brocks Handelsakademi (1988)